Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

de Panacris in Mancaruri de post, 5 Dec 2016 | 9097 vizualizari

 

O mâncărică gustoasă pentru zilele de post, iar pentru cele de dulce, o garnitură sățioasă! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • cca. 600 g ciuperci pleurotus
  • 4 fire praz (cca. 600 g)
  • 2 bucăți ceapă galbenă 
  • 2 bucăți ceapă roșie 
  • 1 bucată ardei kapia 
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • 1 bucată foaie de dafin 
  • 1 lingură boia de ardei dulce 
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 legătură mărar proaspăt 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci pleurotus cu praz:

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă.

Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier.

Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic.

Spre finalul fierberii, se adaugă mărarul tocat mărunt.

Mâncarea se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci pleurotus cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lipie cu legume